Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Aan alle deelnemers van Kantado Festivalo,

We hebben er een vol jaar Kantado Festivalo op zitten. Er zijn veel mensen op af gekomen en we hebben hele leuke zangochtenden gehad.
Vanochtend, 22 april, was het ook weer heel prettig en gezellig…maar de opkomst was te laag om er op deze manier mee door te kunnen gaan.

Er waren 10 deelnemers.
Het is te weinig om twee redenen:
– Financieel is deze ochtend verliesgevend.
– Voor de artistieke groei is de groep te klein.

Iedereen die een van de ochtenden heeft meegemaakt weet dat wij als team heel gemotiveerd zijn en dat wij veel plezier beleven aan het zingen en spelen van dit repertoire.
Wij hebben gemerkt dat er veel mensen zijn die dit repertoire graag zingen.
Met de mensen die er waren is elke ochtend heel fijn geweest.

Toch zijn we in de verkeerde spiraal terecht gekomen.
Ik denk dat we moeten concluderen dat dit concept niet werkt.
Het betekent niet dat wij willen stoppen maar wel dat de constructie anders zal moeten worden.

We gaan zoeken naar een nieuwe vorm.

Vanochtend heb ik al aangegeven dat suggesties welkom zijn.
Natuurlijk hebben wij zelf ook ideeën.

De volgende data voor Kantado Festivalo komen te vervallen ( 20 mei en 17 juni )
Wim heeft een exacte boekhouding bijgehouden van de Take 5 kaarten.
Wie zijn kaart nog niet vol heeft kan dat aangeven: rekeningnummer+ bedrag. Het resterende bedrag wordt overgemaakt op je rekening.

Wij nemen alle suggesties en opmerkingen van jullie, deelnemers, mee in onze zoektocht naar een alternatief.

Wij bedanken alle deelnemers voor hun enthousiaste bijdrage en we hopen op een doorstart op wat voor manier dan ook.

Hetty Kienhuis

 

Geplaatst in Geen categorie | 160 reacties

Kantado Festivalo Inloopkoor 22 april 2018

Grote kerk Beverwijk

Grote kerk Beverwijk

Op zondag 22 april is er weer Kantado Festivalo Inloopkoor in de Grote Kerk van Beverwijk. We hebben er een vol jaar op zitten. We hebben ruim 60 verschillende liedjes aangeleerd uit heel veel verschillende landen. Voor de vaste bezoekers is het leuk om naast de nieuwe liedjes, die er altijd bij zitten , ook nummers te herhalen van voorgaande keren. Niet alleen studeren maar ook nummers lekker doorzingen. Voor de mensen die voor het eerst komen is het ook gemakkelijker meezingen met een basisgroep die al wat repertoire heeft opgebouwd. Het valt elke keer weer op dat na de pauze het koor met een verrassend goede klank kan optreden voor het “toevallig” aanwezige publiek. Het Kantado Festivalo Team biedt veel vocale en instrumentale ondersteuning. Ook deze keer weer een gevarieerd programma. Balkanliederen, Grieks, Afrikaans en Israelisch. Er wordt twee- en driestemmig gezongen. Mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd om mee te doen. Deelnemers die van zingen houden en daarnaast ook een instrument bespelen kunnen, in overleg, na de pauze meespelen met de begeleidingsgroep. Bij een goede temperatuur zingen we weer in de kerk i.p.v. in de hal.
Deelname€10,- of €40,- voor een Take 5 kaart( voor 5 x of 5 personen )
Voor informatie:www. inloopkoorkantadofestivalo.nl

Geplaatst in Geen categorie | 81 reacties

Kantado Festivalo: Een jaar rond

Kantado Festivalo bestaat 1 jaar. Wat hebben we allemaal gedaan?
Twaalf maandelijkse inloopkoor zangochtenden in de Grote Kerk van Beverwijk: waarvan in december een Kerstspecial en in maart een Balkanspecial
Muzikale omlijsting van een verhalenfestival bij de Ruïne van Brederode ( door Kantado Festivalo- team )
Drie zangworkshops als onderdeel van een themaweek in diverse Nivon huizen.
Zangdriedaagse wereldmuziek in Nivonhuis “De Banjaert” in Wijk aan Zee.

In het afgelopen jaar hebben wij onszelf en onze deelnemers tientallen nieuwe liedjes aangeleerd. Stuk voor stuk juweeltjes uit veel verschillende landen en werelddelen. Twee- en driestemmige melodieën voor de zang met ondersteunende begeleiding op accordeon, gitaar en contrabas. Er zijn ook deelnemers die zowel zingen als een instrument bespelen ( viool, piano, fluiten, trommel )
In overleg kan er meegespeeld worden.

Kantado Festivalo betekent Zangfeestje ( Esperanto )
Elke Kantado-workshop begint met een instudeer- gedeelte. Na de pauze worden de aangeleerde liedjes nog een keer gezongen met orkest. Publiek is daarbij altijd ( gratis ) welkom.
Tijdens het instuderen lijken de liedjes nog heel moeilijk maar elke keer blijkt dat na de pauze iedereen volop mee kan zingen. Een feestje dus!

In de opbouwfase van het inloopkoor is het voor deelnemers best intensief; alle nummers zijn nieuw. Vaak wordt er gezongen in onbekende talen en in onregelmatige maatsoorten ( 7/8 en 9/8 )
Naarmate de deelnemers vaker meedoen groeit het vertrouwen dat het allemaal goed komt.
Halverwege het jaar zijn we overgestapt op een programmering van gedeeltelijk nieuwe liedjes en gedeeltelijk herhaling van eerder aangeleerde liedjes. Dat werkt goed! Hoe meer mensen vlot mee kunnen zingen des te groter de feestvreugde. Zoiets moet groeien.

Kantado Festivalo- team

Het Kantado Festivalo team (Hetty, Guus, Wim) is blij en tevreden met alles wat we dit jaar hebben opgebouwd. De zangdriedaagse in De Banjaert in Wijk aan Zee was een absoluut hoogtepunt. De afsluitende presentatie na drie dagen met elkaar zingen was intens van sfeer en uitbundig feestelijk tegelijk. Alles waar wij als Kantado Festivalo-team op hopen en naar toe gewerkt hebben kwam uit de verf. Een enorme stimulans voor ons om door te gaan.

Onze plannen en agenda

Voor het komende jaar gaan wij dus door met het inloopkoor. Het programma bij het inloopkoor is steeds een mix van diverse talen en muziekstijlen.

Ook zullen wij op nader te bepalen tijd en locatie zangspecials gaan organiseren. ( in de planning o.a. Special Grieks en Special Roma ( zigeunermuziek )
We kunnen ook toewerken naar special Afrikaans of special Jiddish/Ladino/Hebreeuws.
Wij horen graag van onze deelnemers waar belangstelling voor is. Dan kunnen wij daarop inspelen.

We hebben inmiddels van De Banjaert de toezegging gekregen dat de zangdriedaagse met Kantado Festivalo volgend jaar weer op het programma staat. ( 5 t/m 7 maart 2019). Details hierover volgen.

Kantado Festivalo workshops zijn geschikt voor diverse doelgroepen. ( feestje, teamworkshop, kooruitje ) Wij maken in overleg voor elke gelegenheid een aangepast programma.

De eerstvolgende Kantado Festivalo inloopkoor ochtend in de Grote Kerk van Beverwijk is op zondag 22 april 2018.

Rolling like a river…..

Wij bedanken al onze deelnemers die het mogelijk gemaakt hebben om zoveel plezier te beleven aan het met elkaar zingen en muziek maken. Natuurlijk hopen wij jullie komend seizoen weer te kunnen begroeten. En vertel het door, neem mensen mee…….
Meer informatie : www.inloopkoorkantadofestivalo.nl tel 06-12025767

Tot ziens op een van onze volgende bijeenkomsten.
Met muzikale groeten

Kantado Festivalo team:
Hetty Kienhuis – dirigent en artistieke leiding (programmering en arrangementen)
Guus Hendriks – accordeon
Wim de Goede – zang en contrabas

Geplaatst in nieuwsbrief | Getagged , , | 2 reacties

11 maart 2018 – Balkan-Special met inloopkoor Kantado Festivalo in de Grote Kerk van Beverwijk

Zondag 11 maart is er weer inloopkoor Kantado Festivalo in de verwarmde hal van de Grote Kerk van Beverwijk. Deze keer is de accordeonbegeleiding in handen van Bertie Buis- Van Tongeren. Bertie is actief als begeleidster van diverse koren in de regio maar daarnaast is zij ook thuis in Klezmer en Balkanmuziek.
Op het programma staan liederen uit Bulgarije, Bosniё, Macedoniё en Serviё. Voor mensen die vaker Balkanmuziek gezongen hebben is het een feest van herkenning. Een muzikaal palet van van sferen en stijlen en bijzondere maatsoorten. Voor wie nieuwsgierig is naar deze muziek is het een mooie gelegenheid om er kennis mee te maken. Omdat er instrumentale begeleiding is en er altijd ervaren zangers in de groep zijn gaat het instuderen verrassend vlot. Na de pauze worden alle liederen nog een keer gezongen. Voor publiek is dat gratis toegankelijk; van 12.00- tot 12.30 uur.
Aanvang 10.30 uur. Deelname €10,- per keer of een take five- kaart voor €40,-( voor 5x of 5 personen)

Er is deze week nog een gelegenheid om een Kantado Festivalo Concert te bezoeken.
In Nivonhuis De Banjaert in Wijk aan Zee wordt een wereldmuziek- zangdriedaagse gehouden o.l.v. het vaste team van Kantado Festivalo. Aan het eind van deze drie dagen geeft dit gelegenheidskoor een feestelijk afsluitingsconcert op donderdagmiddag 8 maart van 16.00 tot 17.00 uur. Bezoekers zijn daarbij van harte welkom; toegang is gratis.
Voor meer informatie: www.inloopkoorkantadofestivalo.nl Tel: 06 12025767

Geplaatst in Agenda | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

18 februari 2018 – Inloopkoor Kantado Festivalo in de Grote kerk van Beverwijk

Op zondag 18 februari is er weer Inloopkoor Kantado Festivalo in de Grote kerk In Beverwijk. Kantado Festivalo staat voor: zangfeest met wereldmuziek. In de winter zitten we in de verwarmde hal waar het ook heel prettig zingen is. Deze keer staat er o.a. vrolijk Afrikaans, melancholisch Balkan en romantisch Grieks op het programma. De zangfeestjes zijn geschikt voor iedereen die van zingen houdt. Er wordt meerstemmig gezongen. De begeleiding wordt verzorgd door het vaste Kantado team (accordeon, contrabas, gitaar) maar gastmuzikanten/zangers die ook een of meer nummers mee willen spelen zijn altijd welkom. Voor de pauze worden alle nummers ingestudeerd; na de pauze zingen we alles nog een keer met begeleiding van het orkest. Bezoekers zijn hierbij (gratis) van harte welkom vanaf 12.00 uur.
Tijd: 10.30- 12.30 uur. Deelname is per keer €10,00. Het is ook mogelijk om een Take-5 kaart te kopen; dan is het €40 ,00 voor 5 x (of 5 personen). (Schilderij – Hey Romale is van Wim de Goede)

Kijk voor meer informatie op onze website: www.inloopkoorkantadofestivalo.nl

Geplaatst in Agenda | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Inloopkoor wereldmuziek Kantado Festivalo in de Grote Kerk van Beverwijk

Op zondagochtend 21 januari 2018 is er in de Grote Kerk van Beverwijk het inloopkoor Kantado Festivalo met een gevarieerd programma van wereldmuziek. Er worden liederen gezongen uit veel verschillende landen en werelddelen. Deze keer uit Hongarije, Griekenland, Israel, de Balkanlanden en Afrika. Voor deze meerstemmige koorzang nodigen wij zangers en zangeressen uit om deze verrassende zangervaring mee te maken. Koorervaring is handig maar deze ochtenden zijn zeker ook geschikt voor mensen die kennis willen maken met het repertoire en het zingen in een koor. De groep van vaste bezoekers zullen de nieuwkomers met enthousiasme meenemen. Wie een instrument bespeelt kan in overleg na de pauze meedoen met het begeleidingsorkest. Het vaste team van Kantado Festivalo bestaat uit Hetty Kienhuis dirigent, Guus Hendriks accordeon en Wim de Goede contrabas. Deelname €10,- per keer of €40,- voor vijf keer of voor vijf personen. Tijd: 10.30- 12.30 uur.
Voor informatie: www.inloopkoorkantadofestivalo.nl of 06-12025767

Geplaatst in Agenda | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Kerst met wereldmuziek inloopkoor Kantado Festivalo

Wie vandaag kerstmuziek wilde beleven had wel heel veel keuzemogelijkheden. Wij begonnen vanochtend met ons Kantado Festivalo Inloopkoor in de Grote Kerk in Beverwijk met een afwisselend repertoire van wereldmuziek kerstliederen. Koor en orkest zong en speelde de sterren van de hemel.

Kerst met wereldmuziek inloopkoor Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk

Kerst met wereldmuziek inloopkoor Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Datums inloopkoor voor wereldmuziek Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk december 2017 – juni 2018

Om te noteren in uw agenda :

de datums voor inloopkoor voor wereldmuziek Kantado Festivalo in de Grote Kerk van Beverwijk:

17 december 2017
21 januari 2018
18 februari 2018
11 maart 2018
22 april 2018
20 mei 2018
17 juni 2018

 

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Kerstspecial bij Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk

Komend weekend zijn er weer tientallen kerstoptredens. Alle koren en muziekgroepen laten hun mooiste kerstklanken horen. Deze uitnodiging is voor mensen die graag zelf willen zingen.
Op zondagochtend 17 dec. van 10.30- 12.30 uur kan iedereen die meerstemmige kerstmuziek wil zingen aansluiten bij het inloopkoor voor wereldmuziek Kantado Festivalo . In de verwarmde hal van de Grote Kerk in Beverwijk zullen we een internationaal kerstrepertoire instuderen voor de pauze. Vanaf 12 uur is publiek van harte welkom om gratis te komen luisteren.
De vaste bezoekers van Kantado Festivalo hebben in november al kerstliedjes gezongen uit Griekenland, Italiё, Zuid Amerika, Engeland . Zondag 17 dec. komen daar nog liedjes bij uit Frankrijk en Rusland. Deze traditionele kerstliederen zijn in Nederland nauwelijks bekend. Dit verrassende en sprankelende repertoire is het waard om te leren kennen.Het is extra feestelijk om na de pauze te zingen met begeleiding van een orkestje.( accordeon, contrabas, viool, gitaar en div. blazers)
Deelname: €10,- per keer of € 40,- voor een take five kaart (voor 5 x of 5 personen. )
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Kantado Festivalo in kerstsfeer

In de behaaglijk warme hal van de Grote Kerk Beverwijk hebben we het hele kerst- repertoire doorgezongen. Het was even passen en meten om iedereen een plek te geven. In de hal heb je meteen het gevoel van “volle bak” ! Met maar liefst vier mannen erbij gaat het nu echt een gemengd inloopkoor worden. En dat is ook waar we naar toe willen werken. Het Italiaanse en het Engelse kerstlied hebben we vandaag driestemmig gezongen. We hebben een kerstserie van drie Griekse liedjes ingestudeerd en van het vrolijke Zuid Amerikaanse lied alle coupletten gedaan. Met deze basis kunnen we op 17 december een mooi programma neerzetten. Na de pauze toen we alles met ons hele orkest uitvoerden was het al heel feestelijk. Wie er vandaag niet bij kon zijn kan zeker de volgende keer nog aanschuiven; de liedjes kun je sneller leren als een deel van de groep ze al kent.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen