18 februari 2018 – Inloopkoor Kantado Festivalo in de Grote kerk van Beverwijk

Op zondag 18 februari is er weer Inloopkoor Kantado Festivalo in de Grote kerk In Beverwijk. Kantado Festivalo staat voor: zangfeest met wereldmuziek. In de winter zitten we in de verwarmde hal waar het ook heel prettig zingen is. Deze keer staat er o.a. vrolijk Afrikaans, melancholisch Balkan en romantisch Grieks op het programma. De zangfeestjes zijn geschikt voor iedereen die van zingen houdt. Er wordt meerstemmig gezongen. De begeleiding wordt verzorgd door het vaste Kantado team (accordeon, contrabas, gitaar) maar gastmuzikanten/zangers die ook een of meer nummers mee willen spelen zijn altijd welkom. Voor de pauze worden alle nummers ingestudeerd; na de pauze zingen we alles nog een keer met begeleiding van het orkest. Bezoekers zijn hierbij (gratis) van harte welkom vanaf 12.00 uur.
Tijd: 10.30- 12.30 uur. Deelname is per keer €10,00. Het is ook mogelijk om een Take-5 kaart te kopen; dan is het €40 ,00 voor 5 x (of 5 personen). (Schilderij – Hey Romale is van Wim de Goede)

Kijk voor meer informatie op onze website: www.inloopkoorkantadofestivalo.nl

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Inloopkoor wereldmuziek Kantado Festivalo in de Grote Kerk van Beverwijk

Op zondagochtend 21 januari 2018 is er in de Grote Kerk van Beverwijk het inloopkoor Kantado Festivalo met een gevarieerd programma van wereldmuziek. Er worden liederen gezongen uit veel verschillende landen en werelddelen. Deze keer uit Hongarije, Griekenland, Israel, de Balkanlanden en Afrika. Voor deze meerstemmige koorzang nodigen wij zangers en zangeressen uit om deze verrassende zangervaring mee te maken. Koorervaring is handig maar deze ochtenden zijn zeker ook geschikt voor mensen die kennis willen maken met het repertoire en het zingen in een koor. De groep van vaste bezoekers zullen de nieuwkomers met enthousiasme meenemen. Wie een instrument bespeelt kan in overleg na de pauze meedoen met het begeleidingsorkest. Het vaste team van Kantado Festivalo bestaat uit Hetty Kienhuis dirigent, Guus Hendriks accordeon en Wim de Goede contrabas. Deelname €10,- per keer of €40,- voor vijf keer of voor vijf personen. Tijd: 10.30- 12.30 uur.
Voor informatie: www.inloopkoorkantadofestivalo.nl of 06-12025767

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Kerst met wereldmuziek inloopkoor Kantado Festivalo

Wie vandaag kerstmuziek wilde beleven had wel heel veel keuzemogelijkheden. Wij begonnen vanochtend met ons Kantado Festivalo Inloopkoor in de Grote Kerk in Beverwijk met een afwisselend repertoire van wereldmuziek kerstliederen. Koor en orkest zong en speelde de sterren van de hemel.

Kerst met wereldmuziek inloopkoor Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk

Kerst met wereldmuziek inloopkoor Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Datums inloopkoor voor wereldmuziek Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk december 2017 – juni 2018

Om te noteren in uw agenda :

de datums voor inloopkoor voor wereldmuziek Kantado Festivalo in de Grote Kerk van Beverwijk:

17 december 2017
21 januari 2018
18 februari 2018
11 maart 2018
22 april 2018
20 mei 2018
17 juni 2018

 

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Kerstspecial bij Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk

Komend weekend zijn er weer tientallen kerstoptredens. Alle koren en muziekgroepen laten hun mooiste kerstklanken horen. Deze uitnodiging is voor mensen die graag zelf willen zingen.
Op zondagochtend 17 dec. van 10.30- 12.30 uur kan iedereen die meerstemmige kerstmuziek wil zingen aansluiten bij het inloopkoor voor wereldmuziek Kantado Festivalo . In de verwarmde hal van de Grote Kerk in Beverwijk zullen we een internationaal kerstrepertoire instuderen voor de pauze. Vanaf 12 uur is publiek van harte welkom om gratis te komen luisteren.
De vaste bezoekers van Kantado Festivalo hebben in november al kerstliedjes gezongen uit Griekenland, Italiё, Zuid Amerika, Engeland . Zondag 17 dec. komen daar nog liedjes bij uit Frankrijk en Rusland. Deze traditionele kerstliederen zijn in Nederland nauwelijks bekend. Dit verrassende en sprankelende repertoire is het waard om te leren kennen.Het is extra feestelijk om na de pauze te zingen met begeleiding van een orkestje.( accordeon, contrabas, viool, gitaar en div. blazers)
Deelname: €10,- per keer of € 40,- voor een take five kaart (voor 5 x of 5 personen. )
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Kantado Festivalo in kerstsfeer

In de behaaglijk warme hal van de Grote Kerk Beverwijk hebben we het hele kerst- repertoire doorgezongen. Het was even passen en meten om iedereen een plek te geven. In de hal heb je meteen het gevoel van “volle bak” ! Met maar liefst vier mannen erbij gaat het nu echt een gemengd inloopkoor worden. En dat is ook waar we naar toe willen werken. Het Italiaanse en het Engelse kerstlied hebben we vandaag driestemmig gezongen. We hebben een kerstserie van drie Griekse liedjes ingestudeerd en van het vrolijke Zuid Amerikaanse lied alle coupletten gedaan. Met deze basis kunnen we op 17 december een mooi programma neerzetten. Na de pauze toen we alles met ons hele orkest uitvoerden was het al heel feestelijk. Wie er vandaag niet bij kon zijn kan zeker de volgende keer nog aanschuiven; de liedjes kun je sneller leren als een deel van de groep ze al kent.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Kerstspecial bij Kantado Festivalo

Zondag 19 november is er weer inloopkoor Kantado Festivalo in de Grote Kerk van Beverwijk.
In de winterperiode zal er gezongen worden in de verwarmde hal van de kerk. In overleg zullen we na de pauze rondom de vleugel alles doorzingen/ uitvoeren. Op zondag 19 nov. en op zondag 17 dec. zal de zangochtend gevuld zijn met wereldmuziek kerstrepertoire. We zingen kerstliederen uit Rusland, Frankrijk, Italiё, Griekenland, Zuid Amerika en Engeland. Wie beide keren komt kan de tweede keer alles voluit meezingen maar wie een van de twee keren komt kan zeker ook meedoen en genieten van dit gevarieerde, veelal onbekende kerstrepertoire. Zoals altijd wordt de zang begeleid door het Kantado Festivalo team. Hetty Kienhuis: dirigent, Guus Hendriks: accordeon en Wim de Goede: contrabas.
Gastmuzikanten zijn van harte welkom; wie wil zingen en meespelen kan zich van tevoren melden.
Deelname €10,- per keer of €40,- voor vijf keer of voor vijf personen. Tijd: 10.30- 12.30 uur.
Voor informatie: www.inloopkoorkantadofestivalo.nl of 06-12025767

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

6 t/m 8 maart 2018: ZANGDAGEN MET WERELDMUZIEK.


NIVON – Wijk aan Zee – De Banjaert – https://banjaert.nivon.nl/

Drie dagen lang zingen uit het repertoire van de wereldmuziek. Levens-liederen uit alle windstreken: Europese landen, de Balkanlanden, Israël, Afrika, Noord- en Zuid Amerika, Roma/Zigeunerliederen. Alle sferen komen voorbij: van gepassioneerd, uitbundig, vrolijk, tot romantisch, verstild en ingetogen. We zoeken steeds naar de ziel, het verhaal van de muziek. Er wordt meerstemmig gezongen. Plezier staat voorop bij deze zangdagen.

Het enthousiaste team van Kantado Festivalo neemt u mee op deze muzikale wereldreis: Hetty Kienhuis-dirigent/zang/gitaar, Guus Hendriks-accordeonist, Wim de Goede-zang/contrabas. Tijdens deze zangdagen kunt u ook genieten van enkele optredens. Afsluiting van de dagen met een optreden, waarbij vrienden en familie welkom zijn. Exclusief ontbijt/lunch, inclusief 3 warme maaltijden. Kosten: €150,- leden, €165,- niet-leden.

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

KERSTSPECIAL WERELDMUZIEK met INLOOPKOOR KANTADO FESTIVALO in de GROTE KERK van BEVERWIJK

Op zondag 17 december zal inloopkoor Kantado Festivalo een programma instuderen en uitvoeren met veelal onbekende kerstliederen uit alle windstreken.
( Frankrijk, Rusland, Italiё, Dominicaanse republiek, Griekenland, Engeland )

Op zondag 19 november wordt dit repertoire ingestudeerd en uitgevoerd.
Voor de pauze zingen we in de verwarmde hal van de Grote Kerk maar na de pauze zulle we alles”uitvoeren” rondom de vleugel in de kerk.
Omdat het kouder wordt is het handig als alle deelnemers hun kleding daarop aanpassen. Een warme trui ; een lekkere sjaal…en zingen maar. De sfeer van zingen in de Grote Kerk is het waard om je extra voor aan te kleden. Publiek wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Op beide dagen is de kerk vanaf 12.00 uur – gratis- open voor bezoekers.
Het is fijn als de deelnemers van 19 november ook meedoen met de uitvoering van de kerstspecial van 17 dec. maar het is geen probleem om een van de twee keer aanwezig te zijn.

De kerstliederen zullen worden voorgespeeld en gezongen door het Kantado Festivalo team: Hetty Kienhuis is de dirigent en ondersteunt de alt/ bas partijen; Wim de Goede zingt en ondersteunt de sopraan/ tenor partijen en speelt contrabas . Guus Hendriks speelt alle partijen voor en begeleidt de koorzang op accordeon.

Elke keer spelen er ook gastmuzikanten mee bij de uitvoering. Nora Farkas op viool en Wim van Hattem aan de vleugel.

Omdat we een inloopkoor zijn kunnen deelnemers meedoen zonder verplichting voor vervolgrepetities. Iedere zangochtend is een afgerond geheel waar steeds opnieuw mensen bij kunnen aansluiten. Wie van zingen houdt kan eraan meedoen. Ervaren koorzangers nemen de minder ervaren zangers mee in de meerstemmige zang. Ook het meespelen van een orkest geeft veel ondersteuning.Van heel ingewikkelde talen zingen we geen lappen tekst maar net zoveel coupletten als haalbaar is binnen een repetitie. Plezier in zingen staat voorop. Wie graag wil meespelen kan zich van tevoren aanmelden.

Kijk voor meer informatie op : www.inloopkoorkantadofestivalo.nl of bel 06-12025767

Tekening/foto Hetty Kienhuis

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Mooie zangochtend met inloopkoor voor wereldmuziek Kantado Festivalo in de Grote Kerk in Beverwijk.

Er was een goede opkomst. Na de pauze hebben we met orkest begeleiding ( accordeon, contrabas, piano en viool ) alles gezongen. Vanaf het eerste nummer; een canon Mila bilu ( mijn liefste schat ) kwam er een klein meisje van een jaar of drie tussen ons in staan. Zij bleef een half uur lang in trance bij ons en danste alle nummers mee. Een wederzijds cadeautje…..

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Mooie zangochtend met inloopkoor voor wereldmuziek Kantado Festivalo in de Grote Kerk in Beverwijk.