Kantado Festivalo: Een jaar rond

Kantado Festivalo bestaat 1 jaar. Wat hebben we allemaal gedaan?
Twaalf maandelijkse inloopkoor zangochtenden in de Grote Kerk van Beverwijk: waarvan in december een Kerstspecial en in maart een Balkanspecial
Muzikale omlijsting van een verhalenfestival bij de Ruïne van Brederode ( door Kantado Festivalo- team )
Drie zangworkshops als onderdeel van een themaweek in diverse Nivon huizen.
Zangdriedaagse wereldmuziek in Nivonhuis “De Banjaert” in Wijk aan Zee.

In het afgelopen jaar hebben wij onszelf en onze deelnemers tientallen nieuwe liedjes aangeleerd. Stuk voor stuk juweeltjes uit veel verschillende landen en werelddelen. Twee- en driestemmige melodieën voor de zang met ondersteunende begeleiding op accordeon, gitaar en contrabas. Er zijn ook deelnemers die zowel zingen als een instrument bespelen ( viool, piano, fluiten, trommel )
In overleg kan er meegespeeld worden.

Kantado Festivalo betekent Zangfeestje ( Esperanto )
Elke Kantado-workshop begint met een instudeer- gedeelte. Na de pauze worden de aangeleerde liedjes nog een keer gezongen met orkest. Publiek is daarbij altijd ( gratis ) welkom.
Tijdens het instuderen lijken de liedjes nog heel moeilijk maar elke keer blijkt dat na de pauze iedereen volop mee kan zingen. Een feestje dus!

In de opbouwfase van het inloopkoor is het voor deelnemers best intensief; alle nummers zijn nieuw. Vaak wordt er gezongen in onbekende talen en in onregelmatige maatsoorten ( 7/8 en 9/8 )
Naarmate de deelnemers vaker meedoen groeit het vertrouwen dat het allemaal goed komt.
Halverwege het jaar zijn we overgestapt op een programmering van gedeeltelijk nieuwe liedjes en gedeeltelijk herhaling van eerder aangeleerde liedjes. Dat werkt goed! Hoe meer mensen vlot mee kunnen zingen des te groter de feestvreugde. Zoiets moet groeien.

Kantado Festivalo- team

Het Kantado Festivalo team (Hetty, Guus, Wim) is blij en tevreden met alles wat we dit jaar hebben opgebouwd. De zangdriedaagse in De Banjaert in Wijk aan Zee was een absoluut hoogtepunt. De afsluitende presentatie na drie dagen met elkaar zingen was intens van sfeer en uitbundig feestelijk tegelijk. Alles waar wij als Kantado Festivalo-team op hopen en naar toe gewerkt hebben kwam uit de verf. Een enorme stimulans voor ons om door te gaan.

Onze plannen en agenda

Voor het komende jaar gaan wij dus door met het inloopkoor. Het programma bij het inloopkoor is steeds een mix van diverse talen en muziekstijlen.

Ook zullen wij op nader te bepalen tijd en locatie zangspecials gaan organiseren. ( in de planning o.a. Special Grieks en Special Roma ( zigeunermuziek )
We kunnen ook toewerken naar special Afrikaans of special Jiddish/Ladino/Hebreeuws.
Wij horen graag van onze deelnemers waar belangstelling voor is. Dan kunnen wij daarop inspelen.

We hebben inmiddels van De Banjaert de toezegging gekregen dat de zangdriedaagse met Kantado Festivalo volgend jaar weer op het programma staat. ( 5 t/m 7 maart 2019). Details hierover volgen.

Kantado Festivalo workshops zijn geschikt voor diverse doelgroepen. ( feestje, teamworkshop, kooruitje ) Wij maken in overleg voor elke gelegenheid een aangepast programma.

De eerstvolgende Kantado Festivalo inloopkoor ochtend in de Grote Kerk van Beverwijk is op zondag 22 april 2018.

Rolling like a river…..

Wij bedanken al onze deelnemers die het mogelijk gemaakt hebben om zoveel plezier te beleven aan het met elkaar zingen en muziek maken. Natuurlijk hopen wij jullie komend seizoen weer te kunnen begroeten. En vertel het door, neem mensen mee…….
Meer informatie : www.inloopkoorkantadofestivalo.nl tel 06-12025767

Tot ziens op een van onze volgende bijeenkomsten.
Met muzikale groeten

Kantado Festivalo team:
Hetty Kienhuis – dirigent en artistieke leiding (programmering en arrangementen)
Guus Hendriks – accordeon
Wim de Goede – zang en contrabas

Dit bericht is geplaatst in nieuwsbrief met de tags , , . Bookmark de permalink.