Derde Kantado Festivalo 30 april 2017

Inloopkoor Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk met dirigente Hetty Kienhuis - Screenbeeld van film Henk Jansen

Inloopkoor Kantado Festivalo Grote Kerk Beverwijk met dirigente Hetty Kienhuis – Screenbeeld van film Henk Jansen

A.s. zondag 30 april vindt alweer de derde Kantado Festivalo plaats in de Grote kerk van Beverwijk. Kantado Festivalo betekent zangfeest; de eerste twee Kantado’s waren een succes. Het is een inloopkoor voor wereldmuziek in Beverwijk  voor iedereen die van zingen houdt. Ervaring, noten lezen of buitenlandse talen spreken is zeker geen must. Het plezier in zingen staat voorop.

We zingen onder de kroonluchters van de oudste kerk van Beverwijk. Een mooiere plek kun je je niet wensen. Het zangproject kan een steentje bijdragen aan een levende Grote Kerk. Dus zangers en zangeressen van Beverwijk en omstreken: Kom en beleef het mee!

Van 10.30 tot 11.45 worden een aantal liederen aangeleerd. Om 12.00 uur worden de liederen uitgevoerd samen met het orkest. De uitvoering is gratis toegankelijk voor publiek.
De liederen zullen meerstemmig gezongen worden.
Geen ingewikkelde partituren maar wel prachtige samenklanken uit de Balkan, Afrika, Rusland, Ierland, Zuid-Amerika, Jiddish/ Ladino en Roma enz.

Ervaren koorzangers nemen de minder ervaren zangers mee in de meerstemmige zang. Ook het orkest (evt uitgebreid met gastmuzikanten) geeft veel ondersteuning. Geen lappen tekst maar net zoveel coupletten als haalbaar is binnen een repetitie.
Deelnemers kunnen meedoen zonder verplichting voor vervolgrepetities. Iedere zangochtend is een afgerond geheel waar steeds opnieuw mensen bij kunnen aansluiten.
Mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd. Gemengd koor is zoveel mooier in dit genre.

Dirigent en orkest
Hetty Kienhuis is de dirigent. Zij was ruim 20 jaar dirigent van een koor voor wereldmuziek in Castricum. Zij speelt gitaar en zingt oa bij Grieks orkest
Talania. Zij heeft een enorme repertoirekennis opgebouwd.
Wim de Goede, contrabas speler en zanger, zorgt voor ondersteuning bij de mannenpartijen.
Vaste accordeonist is Guus Hendriks, die een lange staat van dienst heeft bij
BCAC.
Maar a.s. Zondag zorgt Wim van Hattem op piano voor de begeleiding.

Deelname €10,- . Ook is het mogelijk om een knipkaart van € 40,- voor 5 keer of voor 5 personen te kopen. Zie bij http://www.inloopkoorkantadofestivalo.nl/prijzen/
Informatie 06- 12025767 email: info@wimdegoede.nl
website: www.inloopkoorkantadofestivalo.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *