Kom zingen op het tweede Kantado Festivalo, zondagochtend 2 april a.s. in de Grote Kerk van Beverwijk! Tijdstip 10.30 – 12.30.

inloop koor Kantado Festivalo

inloop koor Kantado Festivalo

Kantado Festivalo betekent “zangfeest” in het Esperanto en dat betekent het niet alleen maar dat is het ook! Kantado Festivalo is een inloopkoor en zangfeest tegelijkertijd – voorlopig maandelijks – maar bij voldoende animo vaker.

Kantado Festivalo is een inloopkoor voor zangers en zangeressen, een koor voor mensen die zich niet willen binden aan een vast koor. De eerste Kantado Festivalo was op 12 maart j.l. en het was heel leuk! Zing je al bij een koor en wil je af toe graag ook wel eens iets anders willen proberen? Of misschien wil je uitproberen hoe het is om op een koor te zingen? Schuif dus aan en zing mee!

We zingen liederen uit alle windstreken o.a. uit de Balkan, Afrika, Ierland, Rusland en Amerika. Swingende Roma (zigeuner) liedjes) worden afgewisseld met mooie Ierse ballades en melancholische Jiddische of Balkansongs. Alles onder de bezielende leiding van Hetty Kienhuis, een zeer ervaren dirigente op het gebied van wereldmuziek, en begeleid door een vast orkest (Hetty Kienhuis op gitaar, Guus Hendriks op accordeon en Wim de Goede op contrabas) dat af en toe wordt uitgebreid met gastmuzikanten.

Het leuke is dat de liedjes niet moeilijk zijn en makkelijk aangeleerd kunnen worden.

Alle partijen worden voorgespeeld en voorgezongen door de vaste crew. We werken met projectie van de tekst en muziek op een groot scherm.

Van 10.30 tot 12.00 uur worden de liedjes aangeleerd en om 12 uur voeren we ze uit. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom om te komen luisteren en iets van de sfeer te proeven. Entree voor bezoekers is gratis.

Deelname aan Kantado Festivalo kost € 10,- maar als je voor de eerste keer komt geldt het kennismakingstarief van € 5,- Kom je met meer mensen, of ben je van plan regelmatig te komen dan kun je een Take 5 kaart kopen en dan kost het je € 8,- pp. En, niet te vergeten, je steunt er de Grote Kerk van Beverwijk mee, een gebouw dat beheerd wordt door een groep vrijwilligers die van de Grote Kerk een gemeenschapshuis vol cultuur en inspiratie maken.

Meer weten over Kantado Festivalo? Kijk op onze website http://www.inloopkoorkantadofestivalo.nl/ of vraag informatie bij Hetty Kienhuis 06-12025767, email hettykienhuis@casema.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *